درباره سریال مهیار عیار | خلاصه داستان، بازیگران و زمان پخش آیا سریال‌سازی عامل افزایش خشونت در جامعه است؟ شناسایی قاتل بروس‌لی پس از نیم قرن! انتشار فراخوان بخش دانشجویی جشنواره موسیقی الکترونیک تهران + جزئیات جریان برق وارد جریان گرانی‌ها شد مردی که با خنده‌های مردم شناخته می‌شد | درباره «ماشاءالله وحیدی» هنرمند طناز مشهدی حدف برنامه «ثریا» از کنداکتور شبکه یک! + عکس وقتی «گلوریا هاردی» در جوکر ۲ اشک همه را درآورد + فیلم گزارشی از برگزاری نمایشگاه نقاشی و نقاشی خط «حامی» در نگارخانه «پایتخت معنوی جهان اسلام» مشهد نشر کتاب به یاری هوش مصنوعی ارزش ندارد | اعتراض نویسندگان به شرکتی که می خواهد یک ساله هزاران کتاب منتشر کند پرفروش‌ترین رمان فارسی کدام است؟ کسی نمی‌داند! | درباره خلأ آمار دقیق از میزان فروش کتاب‌ها در ایران بیوگرافی «مهسا طهماسبی» بازیگر جوان جوکر ۲ + فیلم جشنواره یوکی «اتریش» به «دشت می‌خواند» جایزه داد صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳ پخش «ساز من» به یاد بابک بیات از رادیو صبا «گیله وا» با بازی ستاره اسکندری روی آنتن شبکه دو + زمان پخش نقش‌آفرینی «مارگو رابی» در عاشقانه «بلندی‌های بادگیر»
سرخط خبرها

درباره سریال مهیار عیار | خلاصه داستان، بازیگران و زمان پخش

  • کد خبر: ۳۰۲۷۵۴
  • ۰۸ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۰
درباره سریال مهیار عیار | خلاصه داستان، بازیگران و زمان پخش
سریال مهیار عیار ماجرای راهزنی است که بر اساس یک اتفاق، مسیر زندگی‌اش تغییر می‌کند و هر بار درگیر داستانی جدید می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، مجموعه تلویزیونی «مهیار عیار» در ۳۵ قسمت به تهیه‌کنندگی بهروز مفید و کارگردانی سیدجمال سیدحاتمی از شنبه ۳ آذرماه هرشب ساعت ۲۰:۳۰ از شبکه سه سیما پخش می‌شود. قصه این سریال در دوران صفویه اتفاق افتاده و بیش از ۲۵۰ بازیگر در این مجموعه تلویزیونی روبروی دوربین قرار گرفته‌اند.

خلاصه داستان سریال مهیار عیار

این سریال درباره راهزنی است که بر اساس اتفاقی در شهر یزد، پای چوبه‌دار می‌رود و همان موقع خواهشی را مبنی بر دیدار مادرش مطرح می‌کند.

جوانمردی برای این‌که راهزن به خواسته‌اش برسد وساطت می‌کند و این اقدام باعث می‌شود او دچار تحول شود و به سمت عیاری بیاید. مهیار از مهارت و ذکاوت خوبی برخوردار است و به مرور با مشکلاتی که در شهر اصفهان برای مردم، داروغه و… اتفاق می‌افتد، درگیر می‌شود و هر بار داستان جدیدی روایت می‌شود.

بازیگران و عوامل سریال مهیار عیار

نگارش فیلمنامه توسط محمدرضا محمدی‌نیکو صورت گرفته و امرالله احمدجو به عنوان مشاور نویسنده همکاری کرده است. طراحی صحنه و لباس به ترتیب توسط مرتضی پورحیدری و ژاله زکی‌زاده انجام شده است. همچنین طراحی چهره‌پردازی برعهده آرمین اسماعیلی بوده است.

در این مجموعه بازیگران شناخته‌شده‌ای هنرنمایی کرده‌اند؛ کامران تفتی در نقش اصلی (مهیار) حضوری درخشان دارد، متین ستوده در نقش خاتون به عنوان یک زن قهرمان معرفی می‌شود و بهنام تشکر (کلانتر اصفهان) و رامین ناصرنصیر (مباشر خاتون) نیز دیگر نقش‌های اصلی مهیار عیار را ایفا می‌کنند. سایر بازیگران نظیر آتش تقی‌پور، صفا آقاجانی و جواد انصافی نیز نقش‌های مکمل جذابی بر عهده دارند.

به گفته رامین ناصر نصیر که در این سریال نقش مباشر خاتون را بازی کرده، سریال‌های تاریخی سختی‌های خاص خود را دارند، اما جذابیت آنها بیشتر در روایت داستان و بازآفرینی تاریخ است.

علاوه بر متین ستوده بازیگر نقش خاتون، بهنام تشکر در نقش کلانتر شهر اصفهان، سیامک صفری در نقش داروغه و دیگر بازیگرانی که یاد شد، رویا میرعلمی، مهدی حاجیان، بهروز بخت‌آور، جواد کشانی و سهیل نوشادیان دیگر بازیگران این سریال هستند. همان‌طور که اشاره کردیم نقش اصلی سریال مهیار عیار برعهده کامران تفتی است.

سریال مهیار عیار چه روز‌هایی و از کدام شبکه پخش می‌شود؟

مجموعه تلویزیونی «مهیار عیار» در ۳۵ قسمت به تهیه‌کنندگی بهروز مفید و کارگردانی سیدجمال سیدحاتمی از شنبه، سوم آذرماه، ساعت ۸٫۵ هر شب از شبکه سه سیما پخش می‌شود.

دوره تاریخی سریال جدید شبکه سه؛ چرا صفویه؟

داستان سریال «مهیار عیار» در دوران شکوه‌مند صفویه روایت می‌شود؛ عصری که تمدن، فرهنگ و هنر ایرانی در اوج خود قرار داشت.

به گفته سازندگان این مجموعه، دوران صفویه به دلیل ویژگی‌های خاص تاریخی و هنری‌اش انتخاب شده تا مخاطبان در کنار داستان قهرمانانه مهیار، به طور زیرپوستی با بخش‌هایی از زندگی و فرهنگ دوران صفویه نیز آشنا شوند.

در این سریال، مهیار ابتدا به عنوان یک راهزن شناخته می‌شود که به دلیل وساطت یک جوانمرد، فرصتی تازه برای زندگی پیدا می‌کند. این تغییر، او را به یکی از عیاران خوش‌نام دوران بدل می‌سازد. عیاران در آن زمان نماد جوانمردی، شجاعت و کمک به مظلومان بودند. سریال، داستان‌های متعددی از این دست را روایت می‌کند و در هر قسمت، ماجرایی متمایز به نمایش درمی‌آید.

عیاران در عصر صفویه چه کسانی بودند؟

پیشینه تاریخیِ عیاران را باید در ایران پیش از اسلام جست‌و‌جو کرد. آن‌چه مسلم است مکتب عیاری همانند مکتب فتوّت یا جوانمردی ریشه در آیین‌های پهلوانی در ایران پیشااسلامی دارد. مرجع اصلی در همه آیین‌های پهلوانی قهرمانان اساطیری‌اند که همواره در قالب داستان‌ها و افسانه‌ها اصول خود را سینه به سینه رواج می‌داده‌اند.

آیین عیاری و جوانمردی شامل مروت، ایثار، فداکاری، یاری مظلومان و بی‌پناهان، شفقت به خلق، وفای به عهد و بالاخره خودشکنی بود و تمامی این خصوصیات بعد‌ها در تصوّف به صورت صفات ممتاز انسان کامل درآمد. جوانمردان علاوه بر صفات انسانی که داشتند مقیّد به انجام آدابی بودند که معرف جوانمردی بود. پس از اسلام که جوانمردان دین اسلام را پذیرفتند به تدریج اساس مذهب تصوف بر پایه اسلام و فتوّت استوار شد و آداب جوانمردی در رسوم خانقاهی میان صوفیان متداول و مرسوم گردید.

آن‌چه در فرهنگ‌ها درباره واژه عیار نوشته شده حاکی از آن است که این واژه دربرگیرنده مفهوم چالاکی و شجاعت و جوانمردی است. ملک‌الشعرای بهار اعتقاد داشته است که لفظ عیار همان «ای یار» فارسی و «ادییار» پهلوی است. برخی نیز واژه عیار را مترادف دزد و طرار و شب‌رو دانسته‌اند؛ اگر چه این نام‌ها عمدتا از سوی مخالفان آنان داده شده است. ایار به معنی یاری‌رساندن به دیگران است.

از منابع بسیار مهمی که درباره عیاران آگاهی‌هایی در اختیار ما می‌گذارد، قابوسنامه امیر عنصرالمعالی و سمک عیار فرامرز بن خداداد بن عبدالله الکاتب الارجانی می‌باشد. چنان‌که در آن کتاب‌ها و برخی کتب دیگر می‌خوانیم، عیاران به سختی به اصول خود که اصول جوانمردان بود پای‌بند بودند و هر کس آن اصول را زیر پا می‌گذاشت کیفر می‌دید.

اصل و ریشه جوانمردی از دیدگاه عیاران سه چیز بود: هر چه گویی بکنی و خلاف راستی نگویی و شکیب را کار بندی.

اصول عملی که در طول زندگی خود به کار می‌گرفتند، عبارت بود از رازداری، راستگویی، یاریِ درماندگان، عفت، فداکاری، استغنا و بی‌نیازی، دوستِ دوست بودن و دشمنِ دشمن بودن، بی‌باکی و دلیری، دعوا نکردن، بازجست نکردن از کار کسان، پیمان‌داری، سوگند نشکستن، غمازی نکردن، گشاده‌دستی.

روزگار صفاریان یعقوب لیث صفاری که خود قبل رسیدن به حکومت ایران عیار بود، درخشش فعالیت عیاران بوده است.

نجم دایه در مرصاد العباد، عیاری را یکی از مراحل سیر و سلوک شمرده است و حافظ و مولانا و عطار خصایل عیاران را ستوده‌اند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->